Fikser seg selv

Dekket du aldri må bytte

Når mønsteret på dette dekket begynner å bli slitt, bygger det seg opp igjen automatisk uten at du må ta hjulet av bilen.

ALDRI UTSLITT: Når mønsteret på dekket begynner å bli slitt, velger du en kapsel med en gummiblanding som passer ditt behov og setter den inn i navet på hjulet. Nytt mønster bygger seg opp selv. Ill: Goodyear
ALDRI UTSLITT: Når mønsteret på dekket begynner å bli slitt, velger du en kapsel med en gummiblanding som passer ditt behov og setter den inn i navet på hjulet. Nytt mønster bygger seg opp selv. Ill: Goodyear Vis mer
Publisert

Det er dekkprodusenten Goodyear som har utviklet et dekk-konsept som kan komme til å revolusjonere dekk-industrien dersom det en gang i framtiden kommer i vanlig produksjon. Ideen er enkel og likevel komplisert: Når mønsteret i dekket begynner å bli slitt, kan den bygges opp igjen mens dekket sitter på bilen. Du setter rett og slett inn en liten beholder med en flytende gummiblanding i navet på hjulet. Du kan velge mellom forskjellige typer blandinger, som gir forskjellig mønster alt etter de kjøreforholdene du har.

Enkelt for bileieren

Mike Rytokoski er markedssjef for Goodyear i Europa og forklarer tanken bak dette konsept-dekket:

- Vi vil at dekkene på bilen i framtiden i større grad skal tilpasses de ønsker og behov hver enkelt kunde har. Derfor har vi skapt dette dekk-konseptet som vil gjøre hverdagen med bilen enklere og gi bileieren mulighet til å tilpasse dekket etter kjøreforholdene, sier Rytokoski.

Det nye reCharge-dekket, som konseptet heter, er bygget rundt tre hovedmål:

Det skal kunne tilpasses behovet til hver enkelt bileier. Etter hvert som mønsteret slites, kan det gjenskapes ved å sette inn en liten beholder med en gummiblanding som er tilpasset akkurat dine kjøreforhold. Mønsteret i dekket vil kunne tilpasses etter klimatiske forhold, behovet for veigrep vinter eller sommer, veistandarden eller etter hvor komfortabelt du ønsker å kjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer