Dekktest: To store overraskelser

Sommersesongen er rett rundt hjørnet, og årets test av sommerdekk er klar. Her får du svaret på hva du bør sko bilen med.

DEKKTEST: Årets test av sommerdekk ga noen klare overraskelser. Her fra ADACs test, som er en av to store du bør sjekke før du kjøper dine nye dekk. Foto: ADAC
DEKKTEST: Årets test av sommerdekk ga noen klare overraskelser. Her fra ADACs test, som er en av to store du bør sjekke før du kjøper dine nye dekk. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerføret kom tidlig i store deler av landet i år. Det betyr for mange et tidlig skifte til sommerdekk. Tidligere denne uken kunne vi vise testresultatene fra årets sommerdekktest utført av tyske ADAC.

Og nå har norske NAF og deres partnere også resultatene klare fra sin test av sesongens sommerdekk. Årets norske test viser til store forskjeller, og byr på enda større overraskelser. Mon tro om det er et skifte på gang i forhold til hva vi bør utstyre bilene våre med?

Overraskelsene

I flere år har testpanelet fulgt med på hva som kommer fra Kina, men til nå har de ikke vært helt på nivå med de beste. I år er situasjonen enn annen, og det er spesielt to dekk som overrasker testerne i positiv retning. Det er dekkene fra kinesiske Landsail, og indiske Apollo.

- Resultatene viser at dekkprodusentene i India og Kina mener alvor. De store produsentene har nå fått reelle konkurrenter fra nytt hold, sier Rune Korsvoll fra NAF, som er testens norske representant.

Særlig dekket fra Apollo får gode skussmål, med pluss i margen for oppførselen på vått føre, og med merknaden ingen spesielle negative sider. Dette ga rett og slett dekket fra Apollo plass på pallen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer