Den atomdrevne bilen

Denne Cadillac'en skal kunne rulle i 100 år takket være et integrert mini-atomkraftverk...

Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptdesign uten grenser: Her er kreasjonen til en viss Loren Kulesus (sic), og det er den utrydningstruede arten Cadillac som har fått æren av å være bærer av den teknologien Kulesus har tenkt seg.

Drivstoff for 100 år

Bilen har fått navnet Cadillac World Thorium Fuel Concept (CWT), og er designet til ære for Cadillacs 100-årsjubileum. Og hva kan vel da være mer passende enn at den skal være laget for å ha en levetid på nettopp 100 år. Og ikke nok med det: 100 år er også den tiden det skal ta før drivstoffet er oppbrukt.

Thorium

Drivstoffet er nemlig det radioaktive stoffet Thorium, grunnstoff nr. 90 i den periodiske tabell. I forhold til plutonium og uran skal dette være mindre fissilt og dermed utgjøre en mindre sikkerhetsrisiko. Via et internt og innkapslet kretsløp sørger det for ladingen av batterier som igjen leverer strøm til driften av et antall induksjonsmotorer som befinner seg i hjulene. Ja, se nøye etter: Denne bilen har ikke fire hjul men 24, plassert seks og seks i hvert hjørne av bilen.

Alle foto: Loren Kulesus

I motsetning til resten av bilen er dessverre ikke hjulene gode for et sekel uten vedlikehold; de må ifølge Kulesus "justeres" hvert femte år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer