Bugatti Divo avduket

Den banker Bugatti Chiron. Pris: 48 millioner kroner

Bilfesten i Monterey i California er en årviss orgie i luksus, eksklusivitet, fart, spenning og nostalgi om hverandre. Her lanserer selveste Bugatti sin nyeste modell, Divo.

HYPERSPORTSBIL: Her har Bugatti-president Stephan Winkelmann nettopp dratt duken av den eksklusive produsentens nyeste: Divo. Som Veyron og Chiron, er den oppkalt etter en fransk racerkjører for Bugatti fra mellom-/etterkrigstiden. Foto: Bugatti
HYPERSPORTSBIL: Her har Bugatti-president Stephan Winkelmann nettopp dratt duken av den eksklusive produsentens nyeste: Divo. Som Veyron og Chiron, er den oppkalt etter en fransk racerkjører for Bugatti fra mellom-/etterkrigstiden. Foto: Bugatti Vis mer
Publisert

Det er Bugatti-president Stephan Winkelmann selv som annonserer det etter å ha avduket det nye fartsmonsteret:

Divo har betydelig forbedrede ytelser på flere områder enn sitt søsken, superbilen Chiron.

Den gjenfødte franske bilprodusenten med det tradisjonsrike merkenavnet har vært en del av Volkswagen-konsernet siden 1998, men produksjonen finner fortsatt sted i Molsheim i Frankrike.

Kvikkere

Divo, oppkalt etter Albert Divo, en tidligere jagerpilot som vant Targa Florio-løpet to ganger på 1920-tallet, er basert på Chirons chassis. Dette er imidlertid blitt tilpasset og fintunet, i likhet med hjulopphenget, for bedre ytelser ved svingkjøring og mer agilitet.

Den er motorisert som Chiron med den etter hvert berømte W16-motoren som yter 1500 hestekrefter. Den har, på grunn av øket camber (hjulvinkel mot veien), fått en begrensning på toppfarten til bare 380 kilometer i timen, men til gjengjeld takler den en sideveis akselerasjon på 1,6 g.

Banker Chiron

Divo er dessuten 35 kilo lettere enn Chiron og den har hele 456 kilo marktrykk - 90 kilo mer enn Chiron.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer