Den beste gratis GPS-appen kåret

Gule Sider Navigasjon ble kåret til beste gratisapp i sammenligningstest.

SØK UTEN NETT: Gule Sider navigasjon lar deg søke uten nett. Du kan også søke på personer, bedrifter og restauranter.  Foto: MORTEN MOUM
SØK UTEN NETT: Gule Sider navigasjon lar deg søke uten nett. Du kan også søke på personer, bedrifter og restauranter. Foto: MORTEN MOUM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WiseGuide begrunner seieren med at appen tilbyr stor variasjon av navigasjonsmuligheter. Den åpner blant annet muligheten til å navigere til bedrifter, personer og produkter - ikke bare adresser.

LES OGSÅ: Atten anbefalte Andrios-apps

Det er nå drøyt et år siden appen ble lansert, og til nå er den lastet ned over 830 000 ganger, hvorav 155 000 nedlastinger er gjort i Norge.

LES OGSÅ: Årets beste apper i 2014

Stor test

Testen er utført av det svenske testselskapet WiseGuide, som er en del av den svenske TT-gruppen. De har testet åtte GPS-apper, både apper man må betale for, og gratisapper.

De ulike appene er grundig testet og vurdert. Testpanelet tok appene med på tur, og testet dem både i byen, på landevei og på motorvei.

Av rutene som appene foreslo har WiseGuide valgt den som tar kortest tid, og de har bevisst kjørt både feil og i tett trafikk. Appene har blitt sammenlignet på kriterier som bruk og håndtering, kapasitet og kvalitet.

WiseGuide gir følgende begrunnelse for sitt resultat:

– Veldig praktisk app, stort pluss for mulighet til å ikke bare navigere til adresse, men også bedrifter, personer og produkter. Kartene er forbilledlige enkle.

Fungerer uten nett

Mobilbruken øker, likeledes brukerområdene. Stadig flere søker informasjon via mobilen og blant de yngre målgruppene er interessen stor. Gule Sider Navigasjon har vært populær, ikke bare her i Norge, men også i Sverige, Danmark og Polen.

LETT Å BRUKE: Håvard Atle Skaug, produktsjef Gule Sider, sier at et av appens absolutte fortrinn er at den er lett å bruke, og at du ikke kun trenger å søke på adresser.  Foto: ENIRO/GULESIDER
LETT Å BRUKE: Håvard Atle Skaug, produktsjef Gule Sider, sier at et av appens absolutte fortrinn er at den er lett å bruke, og at du ikke kun trenger å søke på adresser. Foto: ENIRO/GULESIDER Vis mer


- Gule Siders navigasjonsapp er enkel å bruke. Når den er nedlastet fungerer den også uten internettilkopling, noe som betyr at brukerne kan navigere uten å måtte bruke opp mobilabonnementets datakvote, sier Håvard Atle Skaug, produktsjef Gule Sider i en pressemelding.

NB: Kjøp kart til utlandet

Merk deg at det kun er norgeskartet som er gratis, men at det skal være lett å kjøpe kart for andre land via appen. Som vanlig lønner det seg å laste ned disse via wifi på forhånd, slik at du slipper å bekymre deg for dyre roamingkostnader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer