Kommentar: Geneve international Motorshow

Den blå messa

Tilbakeblikk: Bilmessen i Geneve ble først og fremst en orgie i superbiler og hestekrefter. Lenge leve miljøet – men først i fremtiden.

SUPERBILER: Geneve har alltid vært en messe også for moro og penger. Zonda HP Barchetta med avkappet frontrute og 6-liters biturbo V12 med 800 hester er en fin illustrasjon på hva deler av messa har å tilby. Foto: Jamieson Pothecary
SUPERBILER: Geneve har alltid vært en messe også for moro og penger. Zonda HP Barchetta med avkappet frontrute og 6-liters biturbo V12 med 800 hester er en fin illustrasjon på hva deler av messa har å tilby. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Nordmenn er sultne på elbiler, men vi må være forberedt på å sulte lenge. Konseptene preges foreløpig av elektriske hyperbiler med kort rekkevidde og fokus på aksellerasjonstallene fra 0-100 km/t.

De fornuftige bilene som ble vist var Hyundai Kona Electric og Jaguar I-Pace, og begge kommer til Norge i år.

Derimot skuffet Audi stort med e-tron. Vi trodde vi endelig skulle få se den ferdige bilen, men i stedet fikk vi nok en maskert konseptbil med flere attributter vi vet aldri vil komme på den originale bilen, som sies å komme til Norge neste år.

Derimot overrasket Porsche med den helelektriske Mission E Cross Turismo.

Overraskende hybrid

Vi ser vi en helt klar endring ved hybridbilene. Ingen utvikler lenger biler som klarer mindre enn 50 kilometer på ren strøm, blant annet fordi Kina har dette som et minimumskrav. Og det markedet er stort.

Bentley Bentayga Hybrid med 3-liters V6, fem mils elektrisk rekkevidde og skinntrukket ladegrep bidrar neppe til å redde verden. Range Rover og Range Rover Sport er hakket bedre. De har i det minste den splitter nye 2-liters bensinmotoren på 300 hester i kombinasjon med elmotor på 116 hk. Den får en systemeffekt på 404 hk. Den vil også klare rundt fem mil elektrisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer