Den canadiske Superbilen

Det canadiske selskapet Motion Concept Vehicles Inc.(MCV) presenterer i disse dager sin "Supercar" på en messe i USA. Superbilen er bygget av kunststoff, veier 1.100 kilo, har 400 hester under panseret, og kan gå på enten naturgass eller bensin. Pris? Cirka 1,5 millioner kroner -- ved innkjøp i USA.

Den canadiske Superbilen
Publisert

Bilen har vært under utvikling siden 1992, men først nå begynner bilen å bli produksjonsklar. Modellen som i disse dager presenteres på EnV'99 Ride and Drive-messen i USA (en messe for alternative drivstoff, og avansert kjøretøy-teknologi) er en pre-produksjonsmodell, men selve produksjons-prototypen vil også være klar i løpet av 1999.

MCV har stått bak den hele og fulle utviklingen av Superbilen, som de planlegger å få satt i produksjon i løpet av de nærmeste to årene. Modellen vil bli produsert i et såpass begrenset antall som 400 stk., og blir profilert som en nisjebil med høye ytelser -- noe som også prisen på $200,000, eller i overkant av 1,5 millioner norske kroner, vitner om.

Bane-bil

Prototypen som presenteres i disse dager har en 4,6-liters V8-motor som drives av naturgass og utvikler 400 hester ved 6.000 omdreininger i minuttet. Estimert maksimalt dreiemoment er på 425 Nm ved 3.500 omdreininger. Alternativt kan bilen også gå på mer vanlig drivstoff, som bensin. Vil du ha svar på akkurat hvilke ytelser denne bilen kan tilby deg før du går til det skritt å kjøpe den, kan du vente og se til den dukker opp i konkurransekjøring. MCV har planer om å kjøre bilen i konkurranser på bane -- på sikt i evenementer som Sebring og Le Mans, for å bygge opp et navn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.