Jaguar E-Type er gjenfødt

Den ekte Jaguar-klassikeren er tilbake

Jaguar Land Rover gjenoppbygger de mest legendariske bilene sine. Land Rover var først ute med sin Series 1. Nå er turen kommet til Jaguar og E-type.

STRØKENT: Jaguars sportsbil som ble født i 1961 anses av mange som den definitive klassikeren. Jaguar tilbyr nå selv nennsomt restaurerte eksemplarer av sportsbilen selveste Enzo Ferrari kalte «verdens vakreste». Foto: Jaguar
STRØKENT: Jaguars sportsbil som ble født i 1961 anses av mange som den definitive klassikeren. Jaguar tilbyr nå selv nennsomt restaurerte eksemplarer av sportsbilen selveste Enzo Ferrari kalte «verdens vakreste». Foto: Jaguar Vis mer
Publisert

For nostalgitrippere og dem som ønsker seg noe mer genuint enn forsøk på å la fortiden gjenleve i retro-designede, nye biler (som for eksempel dagens Mini), finnes det flere muligheter: Kjøpe en klassiker og restaurere den, eller anskaffe en såkalt replica (nye biler designet som kopier av klassikere).

At klassiske biler er populære, fikk vi nylig oppleve da Norges eget Classic Car Show gikk av stabelen for tredje gang.

Fra inspirerte gjendiktninger...

En avart av replica-kategorien er biler som er gjentolkninger av klassikere - vi har omtalt noen av de interessante eksemplene tidligere, som for eksempel Bo Zollands og Robert Palms Lyonheart-«Jaguar E-type», eller mer nylig David Brown Speedback, en nytolkning av den klassiske James Bond-bilen - kalt verdens mest berømte bil.

...til trofaste gjenoppbygginger

Men tilbake til Jaguar og den vaskeekte klassikeren - den virkelige E-type. For her er den - som ny, nylig sluppet ut av Jaguars egne restaureringsverksteder, Jaguar Land Rover Classic Works. Bilen ble utstilt på den store klassiker-messen Techno Classica i Essen, Tyskland, i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer