Den første i verden

Peugeot 3008 HYbrid4 er den første dieselhybriden som kommer på markedet.

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I gledesrusen etter å ha vunnet Le Mans sommeren 2009 lot Peugeot noen utvalgte journalister prøvekjøre en tidlig prototype på den kommende hybrid-familiebilen 3008, deriblant DinSides journalist (les om det her).

Bilen er nå klar for produksjon og 3008 HYbrid4 blir ett av trekkplastrene på bilutstillingen i Paris i begynnelsen av oktober.

Moden teknologi

PSA Peugeot Citroën har lenge syslet med planer om dieselhybrider men har måttet legge om løpet en del underveis. Det er nok like bra, for resultatet vi ender opp med virker mer rasjonelt enn det de første prototypene lovet for noen år siden. Konsernet har nemlig utviklet en drivlinje som kan integreres med samme plattform på flere forskjellige modeller, og det dreier seg om så pass forskjellige biler som den snertne sportsbilen RCZ, storbilen 508, fleksibilen 5008 og altså den som får æren av å introdusere konseptet i markedet: 3008. Det er bekreftet at både RCZ og 508 kommer med en tilsvarende hybrid drivlinje.

200 hybridhester

Drivlinjen baserer seg på en kjent dieselmotor, 2.0 HDi i en versjon med 163 hestekrefter og 300 newtonmeter. Denne er plassert i kjent posisjon foran. Bak i bilen finner man så en kompakt elmotor på 27 kilowatt (37 hestekrefter). Den produserer også hele 200 newtonmeter fra stående start. Bilen kan kjøres i fire forkjellige modi, ZEV, 4WD, Sport, Auto, der ZEV står for Zero Emission Vehicle - altså fremdrift kun med strømdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer