- Den går ikke!

Politiet med klar beskjed.

OPPSIKTSVEKKENDE: Politiet går ut med advarsel etter at de stoppet denne bilen. Foto: Sydøstjyllands Politi
OPPSIKTSVEKKENDE: Politiet går ut med advarsel etter at de stoppet denne bilen. Foto: Sydøstjyllands Politi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På lik linje med Norge, var også Danmark preget av snøkaos forrige uke - noe som blant annet førte til at bilister måtte overnatte på motorveien.

I helga stoppet Sydøstjyllands Politi en dansk bilist som kjørte rundt med betydelig redusert sikt på grunn av store mengder snø på bilen.

Politiet delte hendelsen på Facebook der de påpeker viktigheten av å måke snø av bilruten før man setter seg bak rattet.

- Den går ikke, understreker det danske politiet innledningsvis.

Fikk bot

- Vi synes alle det kan være litt plagsomt å fjerne snø og is fra bilens ruter før vi trykker på gassen og kjører av gårde. Det kan hende at bilisten vi stoppet i helga også hadde den tanken, skriver politiet.

Det kunne i hvert fall se ut som at vedkommende kjørte rundt med et noe begrenset utsyn som følge av store mengder snø på bilen.

Denne bilisten fikk en bot for manglende sikt. Politiet oppfordrer alle med biler som har stått ute og ikke vært i bruk siden det kraftige snøværet i forrige uke, om å ta seg tid til å fjerne snøen.

- Vi kan være enige om at det er flere gode grunner til å fjerne det hvite laget - selv hvis det tar litt tid.

Kan miste lappen

Også i Norge har både politiet og NAF ved flere anledninger advart mot å kjøre med snø på bilen.

Den ytterste konsekvensen hvis du blir stoppet, er at du kan miste førerkortet.

- Det som bør bekymre mest er likevel at du kjører av gårde uten å egentlig se hva som er foran eller på sidene av bilen, understrekte rådgiver i NAF, Jan Harry Svendsen, tidligere i vinter.