Den går på sjokolade

Hvem har sagt du blir sløv av søtsaker?

Ratt av gulrøtter, karosseri av poteter og sete av soyabønner ... Men den kan ta svingene i 200 km/t likevel ... Foto: WIMRC
Ratt av gulrøtter, karosseri av poteter og sete av soyabønner ... Men den kan ta svingene i 200 km/t likevel ... Foto: WIMRC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du blir tung i sessen av sjokoladen, så er det i alle fall ikke tilfellet for denne Formel-bilen. WorldFirst F3 racingbil kan ta svingene i 200 kilometer i timen - med biodiesel laget av vegetabilsk olje av avfall og sjokolade.

Okei, kan hende det er litt tregere enn dagens racingbiler, men sendrektig kan den likevel ikke kalles ...

Det noe uortodokse drivstoffet er ikke det eneste originale på denne racingbilen. Rattet er laget av gulrøtter og setet er laget av soyabønner ...

BMW

Vi kan berolige eventuelle skeptikere med at drivkreftene skapes av en BMW-motor som er konfigurert til å gå på biodiesel.

De alternative drivstoffene: Vi rydder opp i forvirringen

WorldFirst F3 er utviklet ved Warwick Innovative Manufacturing Research Centre, som er en del av University of Warwick i Storbritannia. Målet med prosjektet var å skape den første Formel 3 racingbilen som er designet og laget av bærekraftige og fornybare materialer.

Og det ser det ut til at forskerne har greid. Vi har allerede nevnt rattet som er laget av gulrøtter og setet av soyabønner, men også karosseriet har et noe spesielt opphav: Poteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer