Helt ny Volkswagen Polo

Den glemte suksessen blir ny

VW Polo har levd hele sin karrière i skyggen av storebror Golf. Men den lille bybilen har sakte, men sikkert modnet og blitt voksen - en helt ny generasjon skal nå bekrefte tendensen.

Den glemte suksessen blir ny
Publisert
Sist oppdatert

Mye har skjedd siden vi første gang testet den siste oppgraderingen av tredje generasjon VW Polo i 2001. Her er nemlig 6. generasjon VW Polo, som ble avduket forleden i Berlin.

Vi skrev allerede om forrige generasjon, i forbindelse med oppgraderingen i 2014, at den på sett og vis gjorde flere versjoner av Golf overflødig. Da vi kjørte den morsomme GTI-versjonen senere samme år, konstaterte vi dessuten at Polo-råskinnet var mer av en kjerne-GTI enn sin større bror.

Salgssuksess

Hele 14 millioner eksemplarer er blitt solgt i verden siden den første Polo så dagens lys i 1975. Den var Volkswagens versjon av den lille Audi 50, som var blitt lansert året før. Det var tyskernes første bil i den nye europeiske småbilklassen som dukket opp på tidlig 70-tall. Slik bidro Volkswagen igjen til å definere en bilklasse slik de hadde gjort det med den første Golf i 1974.

Utgående Polo er også i Norge en bestselger i småbilklassen, bare slått av Toyota Yaris, hvis vi ser bort fra elbilen Renault Zoe, som ligger mellom småbil- og kompaktklassen.

Småbil? Tja...

Det begynner for øvrig nesten å bli tilfelle med denne bilen også. Med sine 405 centimeter i lengden, 175 centimeter i bredden og 145 centimeter i høyden, er nemlig nye Polo den største hittil. Den er er hele 35 centimeter lengre enn første generasjon Golf og bare ti centimeter kortere enn fjerde generasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer