Den kommer snart - vi har prisen

Hvis alt går etter importørens planer, vil de første eksemplarene være på plass her i landet allerede kommende sommer.

Reva NXR
Reva NXR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen vi snakker om heter Reva NXR, og vil kunne skilte med fire sitteplasser, litium-ion-batterier og inntil 16 mil rekkevidde. Og ifølge importøren vil prisen ligger på under 240.000 kroner for en godt utstyrt utgave, som blant annet kan skilte med skinnseter.

Synes du 240.000 kroner er latterlig mye for en elbil? Ja, med tanke på at elbiler slipper både engangsutgift og merverdiavgift, så er prisen oppsiktsvekkende høy. For å forstå prisen må man imidlertid være klar over at batterier er svært dyre, ikke minst de avanserte litium-ion-batteriene som Reva NXR vil kunne skilte med. Ifølge den norske importøren, Nordisk Elbil AS, utgjør batteripakken omlag halvparten av totalkostnaden ved en NXR.

Dyrt klima

Det norske klimaet er et annet fordyrende element. Den norske importøren er nødt til å utruste norske utgaver med både oppvarming av batterikassen og mulighet for lading over både 10- og 16-ampere-kurser. Ikke minst må bilene i tillegg utrustes med dyre, dieseldrevne tilleggsvarmere fra Eberspächer.

Først med fire

Det man også må ha med i beregningen, er at Reva NXR, hvis den kommer allerede til sommeren, vil bli den første kommersielt tilgjengelige elbilen her i landet med fire sitteplasser. Dette i motsetning til dagens Reva i, som koster rundt halvparten, men som kun kan frakte to personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.