Toyota Corolla Cross

Den kule lillebroren

Toyota Rav4 er den enste bilen som har klart å henge med elbilene i kampen om nybilkjøperne i Norge. Om ikke lenger er denne kule lillebroren på plass.

SPENNENDE SUV: - Mye kommer til å dreie seg om vår nye, elektriske SUV bZ4X, som kommer til våren. For alle som ennå ikke er klare for en elektrisk bil, blir Corolla Cross en spennende nyhet, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen.
SPENNENDE SUV: - Mye kommer til å dreie seg om vår nye, elektriske SUV bZ4X, som kommer til våren. For alle som ennå ikke er klare for en elektrisk bil, blir Corolla Cross en spennende nyhet, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SUV-er dominerer salgsstatistikken i Norge og Europa. Det har Toyota tydeligvis fått med seg. Nylig ble Yaris Cross lansert, og nå er turen kommet til verdens mest solgte bil, Corolla.

Til høsten lanseres SUV-utgaven Corolla Cross. Den er hakket mindre enn Rav4 - det vil si 4,46 meter lang fra støtfanger til støtfanger. Det gjør den til en bil som kan passe for en familie med ett eller to barn. Også prisen blir en god del rimeligere enn Rav4.

Med firehjulstrekk

I likhet med storebror Rav4, vil Corolla Cross leveres både forhjulstrekk og firehjulstrekk. Det siste er en styrke, siden rundt 55 prosent av alle biler som selges i Norge nå trekker på alle fire hulene.

NYTT HYBRIDDRIVVERK: Dette er den første bilen som får femte generasjon av Toyotas hybriddrivverk. Det skal være enda mer effektivt, men hvor mye mer vet vi ikke. Toyota har ennå ikke offentliggjort forbruks- og CO2-tall.
NYTT HYBRIDDRIVVERK: Dette er den første bilen som får femte generasjon av Toyotas hybriddrivverk. Det skal være enda mer effektivt, men hvor mye mer vet vi ikke. Toyota har ennå ikke offentliggjort forbruks- og CO2-tall. Vis mer

For den norske Toyota-importøren hadde det sikkert vært en drøm å få bilen med et rent elektrisk drivverk. Den drømmen får de ikke oppfylt. I stedet blir Corolla Cross den første bilen fra Toyota som får femte generasjon hybriddrivverk. Det kombinerer en firesylindret bensinmotor og en elektrisk motor og gir deg 197 hester å rutte med.

Bilen med firehjulstrekk har en elektrisk motor på 41 hester på bakakselen i tillegg. Trinnløst gi er standard på alle hybrider.

Mye sikkerhetsutstyr

Foreløpig har ikke Toyota gitt oss noen forbrukstall som kan fortelle noe om hvor effektivt det nye hybridsystemet er. Ut ifra de Corolla-modellene som er på markedet i dag, kan du nok regne med et forbruk på under 0,5 liter på mila.

BARE SUV: SUV-er er favoritten blant norske bilkjøpere. Derfor er Corolla Cross en kjærkommen nyhet for Toyota, som fortsatt venter på sin første elbil.
BARE SUV: SUV-er er favoritten blant norske bilkjøpere. Derfor er Corolla Cross en kjærkommen nyhet for Toyota, som fortsatt venter på sin første elbil. Vis mer

Andre nyheter i Corolla Cross er interiøret, som har en 12,3 tommers digital cockpit. I tillegg får den ifølge Toyota det aller nyeste av sikkerhetssystemer, som skal gjøre at bilen forhindre de aller fleste tilløp til sammenstøt med andre biler, enten de kommer forfra, i kryss, fra siden eller på tvers bakfra når du rygger ut fra en parkeringsplass.

Pris rundt 380 000

Corolla Cross blir en del billigere enn storebror Rav4. Hvor mye, har den norske importøren ennå ikke tall på.

Rav 4 starter i dag på 429 500 kroner. Toyota CR-V, som er hakket mindre enn Corolla Cross, starter på 356 900 kroner. Det betyr at prisen trolig starter rundt 380 000 kroner.

Utgaven med firehjulstrekk vil ofte være rundt 30 000 kroner dyrere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer