Toyota Corolla Cross

Den kule lillebroren

Toyota Rav4 er den enste bilen som har klart å henge med elbilene i kampen om nybilkjøperne i Norge. Om ikke lenger er denne kule lillebroren på plass.

SPENNENDE SUV: - Mye kommer til å dreie seg om vår nye, elektriske SUV bZ4X, som kommer til våren. For alle som ennå ikke er klare for en elektrisk bil, blir Corolla Cross en spennende nyhet, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen.
SPENNENDE SUV: - Mye kommer til å dreie seg om vår nye, elektriske SUV bZ4X, som kommer til våren. For alle som ennå ikke er klare for en elektrisk bil, blir Corolla Cross en spennende nyhet, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SUV-er dominerer salgsstatistikken i Norge og Europa. Det har Toyota tydeligvis fått med seg. Nylig ble Yaris Cross lansert, og nå er turen kommet til verdens mest solgte bil, Corolla.

Til høsten lanseres SUV-utgaven Corolla Cross. Den er hakket mindre enn Rav4 - det vil si 4,46 meter lang fra støtfanger til støtfanger. Det gjør den til en bil som kan passe for en familie med ett eller to barn. Også prisen blir en god del rimeligere enn Rav4.

Med firehjulstrekk

I likhet med storebror Rav4, vil Corolla Cross leveres både forhjulstrekk og firehjulstrekk. Det siste er en styrke, siden rundt 55 prosent av alle biler som selges i Norge nå trekker på alle fire hulene.

For den norske Toyota-importøren hadde det sikkert vært en drøm å få bilen med et rent elektrisk drivverk. Den drømmen får de ikke oppfylt. I stedet blir Corolla Cross den første bilen fra Toyota som får femte generasjon hybriddrivverk. Det kombinerer en firesylindret bensinmotor og en elektrisk motor og gir deg 197 hester å rutte med.

Bilen med firehjulstrekk har en elektrisk motor på 41 hester på bakakselen i tillegg. Trinnløst gi er standard på alle hybrider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer