Aston Martin DB5 gjenoppstår

Den legendariske Bond-bilen får drømme-prislapp

Med Sean Connery bak rattet var den stjernen i Bond-filmen Goldfinger. Nå bygger Aston Martin nye utgaver av DB5 – med alt agent 007-utstyr.

LEGENDARISK LEKETØY: Aston Martin DB5 ble bygget fra 1963 til 1966 og ble berømt i Bond-filmen Goldfinger. De 25 nye bilene som nå bygges blir et svært ettertraktet leketøy for de få heldige som kan punge ut med 32 millioner kroner pluss avgifter. Foto: Aston Martin
LEGENDARISK LEKETØY: Aston Martin DB5 ble bygget fra 1963 til 1966 og ble berømt i Bond-filmen Goldfinger. De 25 nye bilene som nå bygges blir et svært ettertraktet leketøy for de få heldige som kan punge ut med 32 millioner kroner pluss avgifter. Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert

For to år siden avslørte Aston Martin planene om å bygge et begrenset antall av den aller mest berømte Bond-bilen – DB5 – som første gang dukket opp i filmen Goldfinger i 1964.

Nå er produksjonen i gang ved fabrikken i Newport Pagnell-fabrikken i England. Bilen har fått det klingende navnet DB5 Goldfinger Continuation.

Det første av 25 eksemplarer som skal bygges, skal nå være levert til en kunde.

«Skitne triks»-utstyr

Bilene bygges i samarbeid med selskapet bak filmene om Agent 007 James Bond, EON Productions, og spesialeffekt-guru og Oscar-vinner Chris Corbould. Det betyr at de nye bilene får alt utstyret for «skitne triks» som bilen til Bond hadde i filmen Goldfinger.

Listen er lang og alt utstyret virker: Røykteppe-legger bak, system for sprøyting av glatt olje på veien, roterende nummerskilt, doble maskingevær foran (ikke ekte), skuddsikker plate bak, avtakbart tak over passasjersetet (for katapultsete) og dekk-kutter.

Hva med katapult-setet?

Innvendig er telefon i sjåfør-døren, radarskjerm som viser forfølgere, skjult oppbevaringsrom for våpen under setet og armlene med knapper for styring av alt ekstrautstyret standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer