Den mest fantastiske Ford

Dette er hittil råeste Shelby-Mustang. Og det stopper ikke her.

Den mest fantastiske Ford
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1965 til 1969 utviklet Caroll Shelby spesialversjoner av Mustang med høyere ytelser og det berømte Cobra-emblemet. Så skulle det ta 35 år før neste generasjon kom på markedet. Det kan ha noe å gjøre med at den nåværende generasjonen av Mustang er den som lever mest opp til tradisjonen og de design-elementene som gjorde Mustang til det ikonet av en muskelbil det er blitt. Vi har tidligere omtalt Shelby GT500 KR - en bil som hadde hovedrollen som KITT i TV-serien Knight Rider i ny versjon som gikk på amerikansk TV i 2008.

I forhold til den "vanlige" Mustang Shelby GT500 har den versjonen vi omtaler her en tilleggspakke som koster cirka 30.000 dollar, og da blir bilen det reneste monster. Den er lett gjenkjennelig på de spesielle 20-tomsfelgene og Cobra-emblemet som dukker opp her og der samt en generelt mer aggressiv fremtoning.

Super Snake

Vi snakker om Shelby GT500 Super Snake, som med kompressor-kit utvikler opp til 750 hestekrefter. Den er basert på GT500 som i standardutgave leverer 540 hestekrefter. (Vanlig Mustang GT har 305 hester). Super Snake-versjonene starter med en variant som har 605 hester og garanti. Versjonene på 725 hester og mer må klare seg uten garanti. Super Snake dukket opp på markedet i 2008 i sin første variant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer