Den morsomme trillingen

Vi har den morsomste, sier Toyota.

DESIGNSTUDIE: Aygo ser hissig og farlig ut, men er blant de minste i trafikken med sine 3,6 meters lengde. Foto: TOYOTA
DESIGNSTUDIE: Aygo ser hissig og farlig ut, men er blant de minste i trafikken med sine 3,6 meters lengde. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troikaen med småbiler fra Toyota, Peugeot og Citroën kommer i ny versjon i løpet av året og vises på Geneve-salongen 4. mars.

Vi har nylig omtalt Peugeot 108. Nå er det Toyota som ønsker litt oppmerksomhet via en film på Youtube og sparsomt få bilder. Om ikke lenge avslører vel Citroën hva de har gjort for å gjøre den til sin egen.

Foreløpig har de bare sluppet det ene bildet forfra, samt designstudien FCV (den blå bilen). Så en indikasjon har vi da. Vi har prøvd å lyse opp bildet i Photoshop, men denne gangen hjelper det ikke...

Men Toyota er virkelig i siget på designfronten om dagen, noe vi nylig kunne konstatere da de viste det som kan bli den neste Toyota Supra!

Samme løsninger?

Lengden på nye Aygo blir trolig eksakt den samme som 108, på omtrent 3,6 meter. Antakelig vil også Aygo tilbys i tre karosserivarianter, 5-dørs, tredørs og en open air-løsning med stofftak. Toyota har ikke avslørt motoralternativene, men det overrasker mye om de ikke stiller med de samme fire effektvariantene av de tresylindrede 1,0 og 1,2 literne.

Morsommere

Derimot mener Toyota at Aygo skal blir morsom på en japansk måte. Det loves av sjefsdesigneren David Terai. Toyota har laget sterkt annerledes fronter før, blant annet på IQ, forskjellige styling-varianter til Scions tC-modeller og ikke minst Lexus. Det finnes også noen artige skisser på interiøret. Fortsatt skal trillingene bygges hos "Toyota Peugeot Citroën Automobile" i Kolin, Tsjekkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer