Volvo XC90 Recharge Pure Electric

Den neste blir helelektrisk

Neste generasjon av Volvos flaggskip, SUV-en XC90, vil bli helelektrisk.

BLIR HELELEKTRISK: Volvos flaggskip, Volvo XC90, skal komme som elbil om få år. Foto: Volvo
BLIR HELELEKTRISK: Volvos flaggskip, Volvo XC90, skal komme som elbil om få år. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Fra forrige uke kan nordmenn bestille Volvos første elektriske bil, SUV-en XC40 Recharge Pure Electric. Den skal komme til Norge i løpet av fjerde kvartal i år.

Og som Dinside tidligere har skrevet, vil alle Volvos modeller bli tilgjengelig i helelektriske alternativer. Da snakker vi om både sedanene (S), stasjonsvognene (V) og SUV-ene (XC) som bilfabrikanten har og får i porteføljen. I dag dreier det seg om disse bilene:

  • S60/V60
  • S90/V90
  • XC40
  • XC60
  • XC90

Volvo «Recharge»

Svenskene skryter allerede av at de er den eneste produsenten som tilbyr ladbare hybrid-varianter av alle sine modeller (Recharge). Recharge blir Volvos overliggende navn for alle elektriske biler og ladbare hybrider.

Nå løfter de altså satsningen ytterligere et hakk til at alle modellene skal ha helelektriske alternativer. De bilene får navnet «Pure Electric». Målet er å gjøre én ny modell elektrisk hvert år.

– Vi har sagt det mange ganger før: Volvo Cars’ framtid er elektrisk. Med lanseringen av helelektriske XC40 og modellporteføljen «Recharge» tar vi et stort steg i den retningen, gjentok CEO og president Håkan Samuelsson i Volvo Cars i forrige uke.

Og før den bilen kommer til Norge, vil den «vanlige» Volvo XC 40 Recharge komme som ladbar hybrid.

Volvo XC90

Men det er kanskje enda flere som venter på en helelektrisk versjon av Volvos flaggskip, nemlig en Volvo XC90 Recharge Pure Electric.

Ifølge dagsavisen The Post and Courier i Charleston, i delstaten Sør-Carolina, skal Volvo starte byggingen av en ny batterifabrikk i Ridgeville allerede i høst. Videre heter det at denne skal være ferdig i god til til produksjonen av den helt nye generasjonen Volvo XC90 vil ta til en gang i 2022.

Tilbake i 2015 varslet Volvo at de skulle bygge bilfabrikk i Charleston. I dag er det ansatt om lag 800 arbeidere ved bilfabrikken. Når S60 og ny XC90 skal settes i full produksjon der, skal planen være å løfte tallet til 4000 ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer