Den neste VW Golf med søsken

Mot slutten av neste år kommer Volkswagen med en helt ny Golf.

Neste VW Golf skal stå klar sent i 2012. Dette er Automedias digitaliserte visuelle prognose basert på (fullt lovlig!) spionasjeaktivitet, innsiderinformasjon, data og bransjekunnskap. Foto: Automedia
Neste VW Golf skal stå klar sent i 2012. Dette er Automedias digitaliserte visuelle prognose basert på (fullt lovlig!) spionasjeaktivitet, innsiderinformasjon, data og bransjekunnskap. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syvende generasjon Golf skal presenteres for verden sent i 2012 og den sannsynlige fremtidige bestselgeren kan ventes til Norge tidlig i 2013. Etter det vi erfarer vil det bli Audi som innvier den nye plattformen med en helt ny A3 (det var på tide!) som skal lanseres i løpet av 2012.

Fleksi-byggesett

Automedia har laget illustrasjonene vi ser her på grunnlag av spionfotografenes iakttagelser kombinert med informasjon fra innsidere i industrien samt noe spekulasjon angående formgivningen.

Den nåværende Golf-plattformen, som vil ha rukket å bli ti år når de nye bilene kommer, har gjort en fantastisk jobb for Volkswagen-konsernets merker i kompaktsegmentet. På samme måte vil en rekke modeller baseres på den kommende felles-basisen. Fremtidsplattformen vil bli mer modulær enn dagens, og det tas høyde for ulike drivlinjer, selvsagt drift på to eller fire hjul samt elbil-løsning.

Plattformen har fått navnet MQB for "Modularer Querbaukasten" eller, løselig oversatt, modulært tverrstilt-byggesett (altså en plattform for modeller med tverrstilt motor).

Ny Skoda

I tillegg til Golf og Audi A3 kommer det til å lanseres en helt ny Skoda-modell, som ifølge enkelte kilder skal bli en spydspiss i Skodas "mye-bil-for-pengene"-politikk. Automedia regner i likhet med andre observatører med at den vil hete Skoda Felicia, hvilket betyr at om bilen er ny, er navnet det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer