Renault Megane E

Den nye elbilen for deg og meg

Overraskende stor, ganske rimelig og med bra rekkevidde. Når nye, elektriske Renault Megane E kommer til Norge om få måneder, blir den en bil for mange.

ELEKTRISK GTI: Megane E får ytelser og kjøreegenskaper som gjør den til en GTI blant de elektriske bilene, ifølge Renault-sjef Luca de Meo. Foto: Renault
ELEKTRISK GTI: Megane E får ytelser og kjøreegenskaper som gjør den til en GTI blant de elektriske bilene, ifølge Renault-sjef Luca de Meo. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

kan De siste årene har Renaults lille Zoe vært en av de mest solgte elbilene i Norge. Med en pris fra 250 000 kroner, kompakte størrelse og et batteri som gir en rekkevidde på rundt 400 kilometer, er dette den elbilen som gir lengst rekkevidde for pengene.

Om bare noen måneder – den norske importøren sier foreløpig bare i løpet av første halvår 2022 – kommer storebror Megane E rullende inn i norske butikker. Den har potensial til å bli en minst like stor suksess som Zoe.

Stor innvendig plass

For det første får den et helt nytt og spennende utseende. Magene E er bygget på Renaults nye CME-EV plattform for elektriske biler. Den gir lang akselavstanden med korte overheng foran og bak. Til tross for at den bare er 4,21 meter lang, betyr det at bilen får svært god innvendig plass. På mange måter minner den litt om VW ID.3, som også bli bilens største konkurrent i Norge.

Elektrisk GTI

I tillegg mye plass til passasjerer og bagasje, skal den nye plattformen også bidra til å gi bilen dynamiske og sportslige kjøreegenskaper. Eller som Renault-sjef Luca de Meo, sa det under den første visningen av bilen i München nylig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer