Rush på Mercedes til nesten tre mill:

Den nye favoritt-bilen til norske rikinger

Siden nye Mercedes G-klasse ble lansert i sommer, har 50 nordmenn kjøpt denne terrengbilen – de fleste i AMG-utgave til mellom 2,5 og 3 millioner kroner.

DE RIKE VIL HA: Så langt har 50 nordmenn kjøpt nye Mercedes G-klasse – de fleste har valgt AMG-utgaven med fem seter til mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Foto Daimler
DE RIKE VIL HA: Så langt har 50 nordmenn kjøpt nye Mercedes G-klasse – de fleste har valgt AMG-utgaven med fem seter til mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Foto Daimler Vis mer
Publisert

Mercedes G-klasse, eller Geländewagen som den opprinnelig var døpt, ble bygget som en terrengbil og blant annet brukt av det norske forsvaret. Men da i en helt annen utgave enn det vi ser i dag.

Da hadde bilen en alt for liten dieselmotor som knapt dro skinnet av pølsa, stoff-tak og kjørekomfort godt under Lada-nivå. Nå er den nye utgaven plutselig blitt favoritten til nordmenn med mye penger å bruke på bil.

«Billig-utgave» til 2 millioner

Med rammekonstruksjon, tre differensialsperrer, lavgirserie og bakkeklaring på 27 centimeter har nye Mercedes G-klasse fortsatt svært gode terreng-egenskaper. Utseendet har nesten ikke forandret seg på 40 år. Det har imidlertid kjørekomforten.

Takket være en 9-trinns automatgirkasse, understell som justerer seg automatisk etter kjøreforholdene, solid støydemping og så videre er den blitt mange klasser bedre.

Siden mars har 50 nordmenn kjøpt bilen. Det er like mange som det var registrert de siste fem årene til sammen.

Vi snakker da om en bil der billigste utgave koster fra 2 millioner kroner. Men det er ikke denne billig-utgaven de fleste norske kundene kjøper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer