Den nye frontlysteknologien

Audi og Lexus er flinke, BMW og Mercedes-Benz enda flinkere. Men den flinkeste gutten i klassen heter Opel.

Publisert
Sist oppdatert

Det mest omfattende og avanserte lysutstyret finner vi nemlig i Opel Signum og de ulike Vectra-variantene. Disse er utrustet med både bevegelige frontlykter og egne sidelykter. La oss se på sidelyktene først.

Opel: Cornering Light

Sidelyktene heter Cornering Light på Opel-språk og består av egne lyspærer som er montert i en egen reflektor i frontlyktene. Disse pærene aktiveres i hastigheter under 40 km/t når systemet registrerer at føreren svinger samtidig som et av blinklysene er aktivert. Sidelyktene har en rekkevidde på omlag 30 meter og lyser ut til sidene med en vinkel på inntil 90 grader. Det betyr at føreren får oversikt over veien han eller hun skal svinge inn på og eventuelle hindringer som befinner seg på denne. Dermed minsker sjansene for påkjørsel av både fotgjengere og dyr som befinner seg der ute i mørket.

Opel: Curve Lights

I tillegg til disse sidelyktene har Opel også utviklet bevegelige hovedlykter, såkalte Curve Lights eller "dynamiske kurvelykter". Disse følger rattbevegelsene og dreier inntil 15 grader til sidene, avhengig av bilens hastighet. Dermed lyses svingene opp langt bedre, noe som gir bedre oversikt over kjørebanen og som gir mulighet for å oppdage hindringer tidligere. Opels dynamiske kurvelykter fungerer både i nær- og fjernlysmodus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer