Bilsalget i november: BMW forbi Toyota. Men...

Den nye generasjonen elbiler booster markedet

I november kom elbilen BMW i3 øverst på registreringsstatistikken over nye biler. Dermed kom BMW totalt på andreplass denne måneden, bare slått av VW.

STORSELGEREN: BMW i3 har nå 300 km teoretisk rekkevidde og det er denne versjonen som virkelig har fått elbilmarkedet til å ta av igjen i november. I det minste målt i antall registreringer... Foto: Knut Moberg
STORSELGEREN: BMW i3 har nå 300 km teoretisk rekkevidde og det er denne versjonen som virkelig har fått elbilmarkedet til å ta av igjen i november. I det minste målt i antall registreringer... Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistikken gir bakoversveis. Men statistikken lyver. På en måte.

I november viser det seg nemlig at BMW har gått forbi Toyota og havnet på andre plass på salgsstatistikken over nye personbiler. Elbilen BMW i3 presenteres som Norges mest solgte foran VW Golf. Over tusen i3 ble registrert denne måneden!

Men det som brukes som salgsstatistikk her i landet er som kjent statistikken over nye registrerte biler, som sendes ut hver måned av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Over tid er selvsagt registreringstallene lik salgstallene. Men på én måned kan tallene være til tider svært misvisende - som da Tesla Model S slo alle rekorder i mars 2014. Den måneden ble det utlevert til kunder biler som hadde blitt bestilt over flere måneder, og som først ble levert den måneden.

Oppdemmet etterspørsel

BMWs plassering i november har en tilsvarende årsak - det dreier seg nemlig om den oppgraderte i3-modellen med oppgitt rekkevidde utvidet til 300 kilometer. Også Hyundai oppnår et oppsiktsvekkende høyt tall med nykommeren Ioniq - nå har den helelektriske utgaven kommet til landet, og 282 eksemplarer ble registrert i november. I våre første tester vinterstid ser det for øvrig ut til at Ioniq Electric fint klarer samme rekkevidde som BMW-en - det skal vi komme tilbake til. Disse to er uansett rekkeviddelederne i dag - snart kommer også oppgraderte (for annen gang), Renault Zoe og VW e-Golf med utvidet rekkevidde - oppgitt til henholdsvis 400 og 300 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer