Her er Mercedes-Benz A-klasse sedan

Den nye Mercedes-modellen setter en veldig spesiell rekord

En kompakt og sporty utseende sedan i 2018 - kan det være noe å satse på?

PROGRESSIV FRONT: Mercedes' nyeste designuttrykk preger nye A-klasse, også i sedanformat. Det gir bilen et fremoverlent uttrykk. Foto: Daimler
PROGRESSIV FRONT: Mercedes' nyeste designuttrykk preger nye A-klasse, også i sedanformat. Det gir bilen et fremoverlent uttrykk. Foto: Daimler Vis mer
Publisert

Det synes åpenbart Mercedes-Benz, for de lanserer A-klasse sedan med brask og bram kort tid etter at A-klassen debuterte i sin fjerde utførelse, med særlig et høyteknologisk interiør som imponerte oss i test (riktignok som ekstrautstyr).

I likhet med sin forgjenger, Mercedes-Benz CLA, er den basert på en kompaktbil på størrelse med en VW Golf, men mens kombien er større enn forgjengeren, er sedanen holdt relativt kort med sine 455 centimeter i lengden.

Faktisk er det 8 centimeter mindre enn CLA, mens A-klasse for øvrig har vokst med 12 centimeter i forhold til foregående generasjon. Mens sedanen forrige gang var 33 centimeter lengre enn kombien, er forskjellen nå altså bare 13 centimeter.

Rekordlav luftmotstand

Men der nye A-klasse sedan, takket være sin åpenbart ultra-effektive design, slår CLA, er på aerodynamikk. Der setter den rett og slett en ny rekord for serieproduserte personbiler. Med en Cd på bare 0.22 og dessuten en mindre frontaloverflate (2,19 kvadratmeter), enn CLA - som hadde den forrige rekorden - legger den altså listen enda høyere i det kapittelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer