Den nyeste fra Peugeot

Peugeot stiller, foruten flere andre nyheter, med elektrisk roadster i Paris.

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begrepet Crossover er blitt gjengs i bilverdenen for å betegne biler som hører til i kryssjiktet mellom SUVer og tradisjonelle personbiler (eksempler: Nissan Qashqai og Peugeot 3008).

Krysning

Dette er også en crossover, rent etymologisk (ordet er hentet fra musikkverdenen og blanding av ulike sjangre), men her dreier det seg om en miks av motorsykkel og bil. Det er verken nytt eller originalt i seg selv og trikes har vært populære i lange tider, likeledes tilnærmede krysninger som T-Rex og lignende.

Design=trekkplaster

Peugeot EX1 heter denne nye kreasjonen og den har elektrisk generert fremdrift, noe vi bare kommer til å se mer og mer av (Les her hvordan elbilene vil bli uunngåelige i løpet av neste femårsperiode). Den har også en temmelig futuristisk styling - her har merket muligens vært godt hjulpet av diverse bidragsytere til Peugeots årvisse designkonkurranser.

Rekorder

Bilen har en original arkitektur - for å bli overbevist om at det er tilfelle, er det tilstrekkelig å observere bildene. Det er som seg hør og bør en konseptbil - men ifølge Peugeot er dette mer enn et konsept; det dreier seg om et høyst reelt og "levende" kjøretøy som tillike har satt flere rekorder når det gjelder akselerasjon. Dette får vi forhåpentligvis vite mer om når vi får se bilen om en drøy uke.


Masse krefter fra start

Drivlinjen er altså basert på strøm og er motorisert med en elmotor på hver aksel. Total maksimal effekt tilsvarer 340 hestekrefter, hvilket ikke er snaut for en slik lettvekter, og drivlinjen leverer en konstant trekkraft på 240 newtonmeter foran og bak - og det fra stående start. Slikt kan vi levende forestille oss vil gi rivstarter utenom det vanlige.

Nå gleder vi oss bare til å ta denne bilen nærmere i øyensyn om drøye to uker i Paris...

Mulige inspirasjonskilder:

"Omvendt trike" T-Rex. Svært amerikansk - og tøft.
"Omvendt trike" T-Rex. Svært amerikansk - og tøft. Vis mer


Lignende konsept fra VW for få år siden
Lignende konsept fra VW for få år siden Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer