Familietest: Volvo XC40 T5 Twin Engine R-Design

Den perfekte urbane familie-SUV-en?

Det er bare et par ting storbyfamilien vil savne i Volvo XC40 T5 ...

LADBAR VOLVO: Volvo XC40 T5 Recharge har raskt blitt populær i Norge, men det spørs hvordan det går når den helelektriske versjonen kommer. Foto: Øystein B. Fossum
LADBAR VOLVO: Volvo XC40 T5 Recharge har raskt blitt populær i Norge, men det spørs hvordan det går når den helelektriske versjonen kommer. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Volvo er ett av de mest populære bilmerkene i Norge. Svenskene har en stor tilhengerskare her i landet, og med kvalitetsløftet fra de kinesiske eierne har de også brutt seg inn i premiumsegmentet, blant merker som Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Samtidig som søstermerket Polestar (2) har markert seg som en meget populær elbil, står Volvo i Norge for de andre, tredje og fjerde mest populære ladbare hybrid-modellene i 2020. De er kun slått av bestselgeren Mitsubishi Outlander PHEV - som nå dessverre blir tatt av markedet.

Ladbare Volvo XC40 T5 kom imidlertid ikke i gang for fullt før i slutten av første kvartal, men har likevel markert seg. Dette er en bil administrerende direktør Håkan Samuelsson håper skal slå an som en bestselger blant urbane familier.

Har Samuelsson grunn til å være optimistisk? La oss ta en nærmere titt.

Nok for fire

Man sitter i alle fall godt i en Volvo - også i vår XC40. Den innvendige plassen oppleves også som bra. Undertegnede på 184 centimeter sitter godt bak seg selv, mens «mor» opplever at også plassen i baksetene er komfortabel - også mens ungen i barnesetet trenger tilsyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer