Den råeste åpne

Supersports og åpen bil er ikke nytt for Bentley. Men råere har kombinasjonen aldri vært.

Den råeste åpne
Publisert
Sist oppdatert

I 1925 nådde for første gang en produksjonsbil den dengang svimlende hastighet av 160 km/t. (100 mph - en "magisk" grense i England på den tiden). Det var en Bentley Supersports, en sportsutgave av den velkjente Bentley 3 litre, som utviklet hele 85 hestekrefter.

Hyper-eksklusiv

For et år siden gjenoppstod Supersports-navnet i forbindelse med at Bentley lanserte en sterkere, lettere, sportsligere og raskere utgave av den moderne klassikeren Continental GT. Det var Continental Supersports Coupé og den ga igjen Bentley innpass i den eksklusive ypperste sports-luksusklassen med en toppfart langt over 300 km/t og sin sprint fra 0 til 100 på bare litt over fire sekunder.

Det var bare et spørsmål om tid før den, i likhet med GT/GTC og GTC Speed, kom i kabrioletutførelse med fire sitteplasser og nedfellbart stofftak.

Tidenes raskeste

Nå er den på plass, og skal avdukes på bilutstillingen i Genéve om en drøy uke. Det dreier seg ifølge produsenten om tidenes raskeste Bentley kabriolet, ja faktisk om verdens raskeste åpne fireseters bil.

630 hk

Så har den da også svimlende ytelser til å være en stor og tung luksus-kabriolet. Takket være W12-motoren på seks liter med biturbo-overlading, produseres 630 hestekrefter og et massivt dreiemoment på 800 newtonmeter fra 2.000 til 4.500 omdreininger per minutt. Dette muliggjør ytelser på vei verdige... ja, nettopp - en supersports-bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.