Den råeste Lamborghinien

Lynende ytelser - og nesten en halv kilo CO2 per kilometer...

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): De som har kikket på våre bildesamlinger fra Genève så langt vil dra kjensel på denne - alle bilentusiasters drømmebil. Den ble avduket av toppsjef Stephan Winkelmann i forbindelse med VW-konsernets fellesarrangement kvelden før første fulle pressedag på bilmessen.

Superveloce

Det er en relativt sterkt modifisert versjon av Murciélago og navnet LP 670-4 SV holder hva det lover, nemlig 670 hestekrefter, firehjulsdrift og SV... for SuperVeloce - altså superrask.

3,2 sek

Og rask er den utvilsomt med en akselerasjonstid fra 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder. Toppfarten er oppgitt til vel 340 kilometer i timen. Kraftkilden er en 6,5-liters V12-motor.

Bakfra og fremover

Mere krefter og lavere vekt har vært ingeniørenes målsetning i forbindelse med denne modellen. Bilen har allikevel fortsatt firehjulsdrift; sannsynligvis for å gi føreren en tilleggssjanse til å holde uhyret på veien ved aktiv kjøring. Men det er bakvognen som tar hovedstøyten; opp til 35% av drivkraften kan flyttes fremover. Vektfordelingen gir 58% på bakakselen - 42% foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer