Den skumleste bilen i gata

At Chrysler lager en "spesialbil" i Halloween-farger er ikke annet enn en litt hyggelig nyhet. Det som er verdt å merke seg, er at Chryslers varemerke Plymouth forsvinner fra markedet.

Publisert

Kanskje ikke så rart. Bilene fra Chrysler og Plymouth har vært så og si identiske, bortsett fra mindre designmessige forskjeller og forskjeller i utstyrsnivå. Samtlige biler som har blitt markedesført som Plymouth finnes nå under Chrysler-navnet, og det var i forbindelse med denne endringen at Chrysler valgte Sebring som modellnavn på det vi er vant til å kalle Stratus. (Den nye Chrysler Stratus, som altså vil hete Chrysler Sebring når den kommer til Norge på vårparten kan du 9687">lese mer om her

Prowler er et høyst uvanlig syn på norske veier, og importeres normalt ikke av den norske Chrysler-importøren. I USA har det derimot blitt solgt 6.300 Prowlers, de aller fleste med sort eller rød lakk.

Nå kommer den altså i en knall orange farge -- i tide til den amerikanske Halloween-feiringen.

Dette er Plymouth/Chrysler Prowler

Første gang vist i Detroit som konseptbil på Detroit-utstillingen i 1993. Produksjonsmodellen var klar i til samme utstilling i 1996, og ble satt i salg senere samme år som 1997-modell. Bilen er en "serieprodusert hot-rod".

Prowler er utstyrt med en 3,5-liters V6-motor 253 hk/346 Nm. Bilen er 419 cm lang, hele 194 cm bred, men bare 129 cm høy. Vekten er 1.287 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer