Den store barnesete-testen 2011

Forbrukerrådet har testet 27 babyseter, barneseter og beltestoler. Her ser du vinnerne, og hvilke modeller du bør holde deg lang unna.

Cybex Solution X2-fix ble kåret til beste beltestol! Foto: Produktbilder ICRT og Forbrukerrådet
Cybex Solution X2-fix ble kåret til beste beltestol! Foto: Produktbilder ICRT og Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å teste bilseter for barn er en svært tung jobb, men heldigvis gjøres den grundig av den tyske bilistorganisasjonen ADAC, i samarbeid med ICRT. ICRT er en paraplyorganisasjon for testvirksomheten til 40 forbrukerorganisasjoner på verdensbasis, og Forbrukerrådet står altså for det norske bidraget.

Nå har de nettopp sluppet årets resultater, og her ser du vinnerne i de ulike klassene:

Det beste babysetet

I den minste klassen var det Römer Baby-Safe plus SHR som ble den store vinneren. Setet fås både med og uten Isofix-base, og prisen er henholdsvis 3.400 eller 1.900 kroner.

Det bakovervendte babysetet fikk toppresultat i frontkollisjonstesten, og hele 4,5 av 5 mulige i sidekollisjonstesten. PS: Dette barnesetet selges også under merkenavnet Britax.

Beste beltestol

For de større barna var det beltestolen Cybex Solution X2-fix, som kom best ut, med totalt 78 poeng. Anbefalt pris er 2.400 kroner.

Det var imidlertid også tre andre andre beltestoler som krøp over 75 poeng, og her bør du merke deg Römer/Britax Kid Plus Sict til cirka 1.900 kroner. Det var nemlig den eneste modellen uten såkalte Isofix-fester som får en så god karakter. Har du en bil som mangler Isofix-fester, så er det altså denne stolen du bør kjøpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer