Den store barnesete-testen 2012

Kjøp frarådes på 7 av 32 testede bilstoler.

VINNER OG TAPER: Det er ikke det samme hvilken du velger. Bilstolen til høyre (Cybex Juno-Fix) er blant de beste i denne testen av bilstoler, mens du frarådes å kjøpe bilstolen til venstre (Peg Perego Viaggio  Convertible). Foto: ADAC Technikzentrum Landsberg
VINNER OG TAPER: Det er ikke det samme hvilken du velger. Bilstolen til høyre (Cybex Juno-Fix) er blant de beste i denne testen av bilstoler, mens du frarådes å kjøpe bilstolen til venstre (Peg Perego Viaggio Convertible). Foto: ADAC Technikzentrum Landsberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske forbrukerorganisasjoner har testet 32 babyseter, barneseter og beltestoler. Her ser du vinnerne, og hvilke modeller du bør holde deg lang unna.

Til sammen er dermed over hundre babyseter (0-13 kg), barneseter (9-18 kg) og beltestoler (15-36 kg) vurdert siden 2003.

Vi har samlet testresultatene for de beste og de dårligste bilstolene i denne artikkelen. Per i dag vil du finne testresultater for alle tester inntil 2011 der. DinSide vil komme tilbake med en ny samleoversikt hvor vi også tar med årets ferske resultater.

Testvinnerne

Det er tre stoler som utmerker seg i testen denne gangen, og som er merket som testvinere i resultatlisten hos FDM. Det er imidlertid verdt å merke seg at det er ingen av denne gruppen med testobjekter som oppnår full score, det er altså ingen som blir kategorisert som svært bra.

    De beste stolene i denne omgang er:
  • Cybex Juno-Fix / vektklasse 9-18 kilo: 80 poeng
  • Cybex Aton 2 & Aton Base-fix / vektklasse 0-13 kilo: 78 poeng
  • Cybex Solution X2 / vektklasse opp til 36 kilo: 74 poeng

De beste bilstolene som er testet hittil, har fått 82 poeng. Det er MAXI Cosi Cabriofix med Easyfix (testet i 2007), Römer Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011) og Britax Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011). Alle disse er for de minste, i vektklasse 0-13 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer