Den store utstyrsguiden

I løpet av de siste femten årene har elektronikken for alvor gjort sitt inntog i personbilene. Resultatet er at dagens bilkjøpere kan velge og vrake i en jungel av utstyr - på godt og vondt.

Publisert
Sist oppdatert

Så du "TV2 hjelper deg" i kveld? Da fikk du i tilfelle et innblikk i det enorme utvalget av nyttig og mindre nyttig utstyr som er tilgjengelig i moderne biler. For mens de fleste nybilkunder for bare 15 år siden regnet elektriske vindusheiser og aircondition som rent luksusutstyr, er slik teknologi en selvfølge i de fleste nye biler i dag.

For ikke å snakke om teknologi som xenonlykter, regnsensorer og parkeringssensorer. Så sent som i 1990 var dette fremmedord for storparten av befolkningen - i dag er slikt utstyr tilgjengelig selv i helt ordinære familiebiler.

Frustrerende mange valg

Denne teknologiske revolusjonen bærer i seg mange aspekter. Alt det nye utstyret betyr blant annet at dagens biler er mer komfortable og langt sikrere enn sine stamfedre - noe som selvsagt er positivt. Men det betyr også at dagens bilkjøpere konfronteres med en lang rekke valg, noe som kan oppleves som både forvirrende og frustrerende.

For har egentlig bilselgeren rett når han hevder at du absolutt bør ta deg råd til et elektronisk klimaanlegg? Eller når han påstår at et elektronisk stabilitetsprogram er en fantastisk oppfinnelse som dramatisk reduserer faren for at du kjører av veien? Og har bruktbilselgeren rett når han hardnakket hevder at blokkeringsfrie bremser er oppskrytt teknologi? Eller når han påstår at elektriske vindusheiser kun har verdi for leddgiktpasienter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer