Den største storebroren ser deg

Fartsovervåkning som tvinger deg av gasspedalen.

Den største storebroren ser deg
Publisert
Sist oppdatert

En del bilister er særdeles følsomme for trafikkovervåkning, spesielt den typen hvor de ender opp med en giro i postkassen og et sort-hvitt-portrett av føreren som aner fred og ingen fare idet han raser gjennom 60-sonen - i 80.

Det spørs om ikke et prøveprosjekt som snart iverksettes i London kommer til å gjøre de samme bilistene enda litt mer nervøse.

Fartstilpasning

En liten brikke installert i 20 forsøksbiler skal sørge for at hastigheten automatisk overvåkes og begrenses hvis føreren kjæler litt for mye med gasspedalen. Også en drosje og en buss fra Londons kollektivnett deltar i prosjektet.

Teknologien vil testes gjennom et seks måneder langt prøveprosjekt som har fått navnet Intelligent Speed Adaptation (ISA), eller "intelligent fartstilpasning", og benytter seg ikke overraskende av en kombinasjon av forhåndslagrede data i brikken og satelittovervåkning.

Førstnevnte inneholder oversikt over fartsgrensene i bilistenes nærområde, som så kontrolleres mot hastigheten du holder i henhold til GPS-satelittene.

Les også: 50 prosenta av unge vil ikke kjøre trygt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer