Den strømførende veien var ikke død

Svenskene fortsetter med utviklingen av fremtidens elektriske vei - elveien.

Elways testing at Arlanda test track
Elways testing at Arlanda test track Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist vi skrev om dette, var det ikke fritt for at enkelte trodde vi hadde gått på limpinnen og omtalte det som hadde vært ment som en aprilspøk.

Men, nei - den strømførende veien, som skal kurere rekkevidde-angst ved å sørge for at bilene blir ladet mens de kjører, er et prosjekt som lever i beste velgående. Det er tydelig at svenskene har tro på dette.

Alle gjør det

Det som i hovedsak begrenser utbredelsen og bruken av elbiler fortsatt i dag, er den som oftest begrensede rekkevidden. Og det er nok ikke løsningen med medbragt nødstrøm som er svaret på utfordringen.

Den svenske løsningen kan, i det minste i teorien og på lang sikt, virke mer bærekraftig. Svenskene har ikke kastet seg på elbiltrenden - hovedsaklig fordi elbiler i Sverige - som i de fleste land - per i dag er uforholdsmessig mye dyrere enn andre biler. Men sverige tenker også fremover. Og hos våre naboer tenkes det helt konkret på fremtidig karbonnøytral transport.

Karbonnøytral fremtid

Svenske myndigheter har nemlig bevilget relativt betydelige summer til utviklingen av elektrifiseringsløsningen. Den er et ledd i en plan om å gjøre transportsektoren i Sverige uavhengig av fossile drivstoff fram mot 2030.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer