Den styggeste bilen i gata

Bilutstillinger er fremfor alt en hyllest til de vakre eller praktiske linjer. Men av og til slår enkelte produsenter til med prototyper som er alt annet enn vakre. Isuzu kom med et slikt eksempel i år. Hils på Isuzu VX2 - ganske enkelt en skikkelig stygg bil!

Tøff? Tja... Stygg? Ja! VX2 ER styggtøff!  Klikk her for større bilde
Tøff? Tja... Stygg? Ja! VX2 ER styggtøff! Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Man skulle nesten tro at designeren bak denne bilen skulle ønske sitt navn unntatt fra offentligheten. Men neida, briten Simon Cox er tydeligvis stolt av sitt verk. Og ikke nok med det - han har faktisk designet en annen bil for Isuzu som nesten er like stygg, og den har Isuzu satt i produksjon under navnet Vehi-CROSS. Den er faktisk så populær at Tamiya - produsent av radiostyrte lekebiler - har laget en radiostyrt modell av Vehi-Cross.

Store hjul - liten bil

Tilbake til VX2 - bilen skal nå vises på bilutstillingen i Birmingham, men ble vist første gang på den internasjonale bilsalongen i Tokyo i fjor høst. Et iøynefallende trekk ved bilen er at den er høy, og hjulene er enorme. Dimensjonen er oppgitt å være 255/60-18, og det trengs vitterlig høyde for å få plass til så store dekk.

Japansk beskyttelsesdrakt

Designeren påpeker at han har hentet inspirasjon fra Paris-Dakar rallyet, samt asiatiske elementer som beskyttelsesdrakten til japanske kampsportutøvere for å skape et aggressivt og sterkt design. Man må vel innrømme at det har de lykkes med - men hvorvidt noen faktisk ønsker å bli sett i en slik bil på Karl Johan er et helt annet spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer