Toyota Yaris Cross

Den tøffe lillebroren

Toyota RAV4 er den eneste ikke-elektriske bilen som har klart å konkurrere med elbilene i Norge. Snart kommer den tøffe lillebroren Yaris Cross Hybrid.

LITEN MEN TØFF: I motsetning til de fleste SUV-ene i denne klassen, kommer Toyota Yaris Cross også med firehjulstrekk. Som lillebror til populære Rav4, blir dette en spennende nykommer. Foto: Toyota
LITEN MEN TØFF: I motsetning til de fleste SUV-ene i denne klassen, kommer Toyota Yaris Cross også med firehjulstrekk. Som lillebror til populære Rav4, blir dette en spennende nykommer. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det drøyer fortsatt et halvt års tid før Toyota kommer med sin første elbil. I mellomtida kan japanerne takke sine hybridbiler og et godt utvalg av SUV-er for at de fortsatt henger svært godt med i kampen mot alle de elektriske bilene i Norge.

Mange kjenner småbilen Yaris Hybrid fra før. Nå kommer den i en høyreist SUV-utgave. Denne uka starter de første offisielle prøvekjøringene av Yaris Cross, som den heter. I oktober får de første norske kundene bilene sine. Mye er forandret.

Betydelig større

For det første blir Yaris Cross større. Den er 4,18 meter lang, mot dagens Yaris som er 3,94. Den blir også ni centimeter høyere, noe som gjør at du får en litt høyere og mer oversiktlig kjørestilling.

I tillegg får Cross-utgaven et betydelig større bagasjerom. Det øker fra 286 til 390 liter. Bilen vil fortsatt være for liten for en familie med barn, men bør være svært attraktiv for et par, med for eksempel hytte på fjellet.

Elektrisk firehjulstrekk

Det meste av den ekstra høyden i Yaris Cross kommer nemlig fra høyere bakkeklaring. Det er en stor fordel under kjøring på dårlige veier og på vinterføre med mye snø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.