Mercedes-Maybach S 650 er det nye flaggskipet

Den ultimate kabrioleten?

Med sitt over-luksusmerke Mercedes-Maybach rivaliserer Daimler med det ypperste fra Rolls-Royce, Bentley og Aston Martin Lagonda.

DRØMMEBIL: Maybach var før annen verdenskrig et av de største navnene i bilverdenen. Nå er Mercedes-Maybach det mer luksuriøse søstermerket til Mercedes-Benz. Dette er deres første åpne modell. Foto: Daimler
DRØMMEBIL: Maybach var før annen verdenskrig et av de største navnene i bilverdenen. Nå er Mercedes-Maybach det mer luksuriøse søstermerket til Mercedes-Benz. Dette er deres første åpne modell. Foto: Daimler Vis mer
Publisert

Mercedes skapte sitt nye luksusmerke for vel to år siden og resirkulerte det gamle Maybach-navnet ved å hekte det på Mercedes-prefikset. Vi testet den første Mercedes-Maybach i januar 2015.

Det er bare gått noen uker siden den spektakulære Vision Mercedes-Maybach 6 skapte vakte stor oppsikt under bilutstillingen i Paris, og nå viser merket en produksjonsklar luksuskabriolet i den største overklassen.

Lansert i englenes by

Det er vel ganske logisk at da denne bilen skulle lanseres, falt valget på Los Angeles, der bilutstillingen holdes i fortsatt sommerlige november mellom Hollywood-stjerner og vaiende palmer langs Stillehavet.

At denne oftere vil bli observert på Sunset Boulevard enn på Karl Johan er det da heller ingen tvil om. Mercedes-Maybach har lansert sin første kabriolet og det er en gedigen doning basert på Mercedes-Benz S-klasse. Selvsagt har den fått den største motoren, med karakteristikken vi kjenner igjen fra en viss Mercedes-AMG S 65, som vi testkjørte vinteren 2015.

Det betyr en politisk høyst ukorrekt V12-motor med et slagvolum på 6 liter og en maksimal effekt på intet mindre enn 630 hestekrefter. Oppgitt forbruk per mil ved blandet kjøring er 1,2 liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer