Land Rover Defender

Den var ikke død allikevel

Defender gjenoppstår.

DEFENDER: Mange ble lei seg da Defender gikk i graven. Har du usannsynlig mye penger, kan du fortsatt kjøpe ny, etter at Jaguar Land Rover kjøpte «tuneren» Bowler. Foto: Bowler
DEFENDER: Mange ble lei seg da Defender gikk i graven. Har du usannsynlig mye penger, kan du fortsatt kjøpe ny, etter at Jaguar Land Rover kjøpte «tuneren» Bowler. Foto: Bowler Vis mer
Publisert

Det vakte sterke følelser da Land Rover meddelte at de skulle slutte å produsere selve DNA-et Defender. Bilen var strengt tatt overmoden for utskiftning, etter å bare ha blitt forsiktig oppgradert gjennom 70 år, men var samtidig en av bilverdenens største ikoner.

Den siste Defenderen rullet av produksjonslinjen i Sollihull 29. januar 2016.

Det resulterte i rekordsalg på slutten og tre kule spesialmodeller. I tillegg kjøpte Land Rover Classic inn 150 gamle biler, strippet dem helt ned, monterte nytt drivverk og 5 liters V8 og ble solgt som nye med egen plakett på bakskjermen og på skjermene.

Nå er den nye på plass og skal være den mest terrengvennlige bilen Land Rover har i sitt store SUV-sortiment.

Bowler kjøpt opp

De som kjenner sin Land Rover-historie, kjenner også til firmaet Bowler. De er som Brabus for Mercedes, AX Schnitzer for BMW og ABT for Audi.

Bowler ble grunnlagt i 1985 og har bygget ekstreme bygg siden den gang. Etter hvert begynte de å tilby deler og kit til kunder også. Etter at Land Rover stoppet produksjonen, har det ikke kommet nye modeller derfra, men etter at firmaet ble kjøpt opp av Jaguar Land Rover i 2019, har det skjedd ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer