Erstatter bilnøkkelen

Denne appen åpner og starter bilen

De som har kjøpt en Tesla Model 3 oppdager fort at den verken har vanlige dørlåser eller startknapp. Den vanlige bilnøkkelen er erstattet av en applikasjon på telefonen.

HELT UTEN NØKKEL: I Tesla Model 3 er dørlås og startknapp erstattet av en mobilnøkkel. Den kjenner igjen eieren på ti meters avstand og starter når giret tas ut av park. Foto: Tesla
HELT UTEN NØKKEL: I Tesla Model 3 er dørlås og startknapp erstattet av en mobilnøkkel. Den kjenner igjen eieren på ti meters avstand og starter når giret tas ut av park. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Den nye mobilappen til Tesla kjenner igjen sjåføren på ti meters avstand, åpner dørene når han eller hun nærmer seg og låser dem når de beveger seg bort fra bilen. Bilen starter når sjåføren setter gir-velgeren i drive.

Varm bil fra frokostbordet

Allerede i dag har mange bilprodusenter en applikasjon til smarttelefon, som gjør at dørene på bilen kan åpnes og låses, selv om du ikke er i nærheten av bilen. Det er mulig å skru på varmen mens du sitter ved frokostbordet, slik at bilen er isfri og godt oppvarmet før du skal kjøre til jobben.

Ikke minst for elbiler, som står plugget inn, er dette en smart løsning som gir oppvarmet batteri før start. I tillegg kan disse appene ofte vise deg plasseringen til bilen på er kart - kjekt å ha dersom du ikke husker hvor bilen ble parkert.

Leverer pakker til bilen

Allerede i 2016 startet Volvo et prosjekt med mulighet for å få pakker levert direkte til bilen. Budet som kommer med pakken eller handleposen får en engangskode på sin telefon, som kan åpne og låse bagasjerommet på bilen. Den kan selvfølgelig ikke starte motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer