Vanskeligere å stjele

Denne bilen åpner og starter du med fingeravtrykket ditt

Nye Hyundai Santa Fé blir den første bilen du kan åpne og starte bare ved å bruke fingeravtrykket ditt. Det vil gjøre det vanskelig for tyvene.

FINGERAVTRYKK: En finger på dørhåndtaket er alt som skal til for å åpne døren på nye Hyundai Santa Fé. Dette vil gjøre bilen vanskelig å stjele, tror Bjarne Arni Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring. Foto: Hyundai
FINGERAVTRYKK: En finger på dørhåndtaket er alt som skal til for å åpne døren på nye Hyundai Santa Fé. Dette vil gjøre bilen vanskelig å stjele, tror Bjarne Arni Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Hyundai er dette første gang en serieprodusert bil leveres med teknologi som gjør at den kan åpnes, startes og låses ved hjelp av fingeravtrykk-teknologi.

Teknologien kommer i Hyundais store SUV Santa Fé, når den kommer med oppgradert utstyrsnivå i første kvartal i år. Det eneste du trenger å gjøre er å legge tommelen på fingeravtrykk-sensoren på dørhåndtaket.

Fingeravtrykket blir «godkjent» av en kontrollenhet inne i bilen, som igjen låser opp døren.

I tillegg vil bilen automatisk stille inn førersetet, utvendige speil og oppsett for telefon, radio og annen teknologi så fort den kjenner igjen fingeravtrykket ditt.

Det er mulig å legge inn fingeravtrykket til flere i familien i systemet.

Bilens startknapp er også byttet ut med en tilsvarende sensor, slik at du heller ikke trenger nøkkel for å starte bilen.

Stiller inn alt i bilen

- Vi jobber også med å utvikle systemet, slik at det i framtiden kan stille inn rattet, temperaturen i kupeen og andre ting i bilen slik du vil ha det, sier Albert Biermann, som er utviklingssjef i Hyundai. Han er ikke redd for at teknologien kan forfalskes slik at det blir lettere for uvedkommende å stjele bilen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer