Denne bilen er slem

Nye Dodge Charger har antakelig ikke fått så god kritikk som Chrysler-ledelsen håpet. Det kan endre seg med denne SRT8-varianten som tilsynelatende har pumpet jern på treningsstudio.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så lenge siden vi sist skrev om muskel-offensiven fra Dodge. Det er tydelig at merket ønsker å fremstå som eksponent for en viss type macho-kultur som helt klart har sitt marked, i hvertfall i USA.

SRT = Street and Racing Technology

Ford har sin SVT (Special Vehicle Team) som blant annet har utviklet løsninger for de kraftigste versjonene av Mustang. På samme måte har Chrysler sin SRT-divisjon som pumper opp mekanikken i standardbilene til akseptable nivåer for de mest kravstore. Vi skrev forleden om det imponerende resultatet det gir i Jeep Cherokee SRT8. Nå er turen kommet til gateracer-varianten av Dodge Charger, som vi forøvrig omtalte på disse sidene.

Denne bilen ble nylig fremvist på bilutstillingen i New York. Iscenesettingen var ganske original, i skikkelig "politi-og-røver"- stil. Dodge har nemlig undertegnet en saftig kontrakt med politiet om leveranse av Charger som patruljebil. Det gir imidlertid grunn til ettertanke at politivarianten er utstyrt med en "vanlig" 340 hesters 5,7 liters Hemi-motor mens "skurke"-bilen (i hvertfall "fluktbilen") stiller med 425 hestekrefter og 570 newtonmeter dreiemoment, produsert av en SRT Hemi V8-enhet på 6,1 liter. Hvem er favorisert her...?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer