Test: Honda e Advance

Denne bilen er spinnvill moro!

Om du har lyst og mulighet til å skille deg ut på bilfronten, kan Hondas elbil være bilen for akkurat deg.

TEST: Elbilen til Honda er inspirert av en 70-talls Honda Civic. Manges tanker går nok også til en tidlig generasjon av bestselgeren Volkswagen Golf eller andre europeiske kombikupeer fra 70/80-tallet. Video/Reorter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oi, tenker du - hva i all verden er dette for slags bil?

Du er ikke den første til å stille deg spørsmålet. Elbilen Honda e - ja, e-en er en del av navnet - har fått stor oppmerksomhet i motormiljøer siden det ble klart at dette var mer enn bare en såkalt konseptbil.

Den knøttlille japaneren skiller seg ut på mange måter, inspirert av klassikeren Honda Civic og andre små kupeer fra 70- og 80-tallet, og manges tanker går nok i tillegg til de første generasjonene av VW Golf (Mk1) og VW Polo.

Men har en slik liten retro-tass noe å gjøre på markedet i dag? Det skal vi se litt nærmere på …

Sikter høyt

Honda mener i alle fall at elbilen har noe her å gjøre, til tross for at salget ikke har tatt helt av ennå. I Norge hadde de håper på å selge så mye som et par tusen i løpet av det første året.

Etter at de tre første første eksemplarene ble registrert i april-mai (trolig testbiler til importøren), har de innen utgangen av september imidlertid ikke registrert mer enn totalt 70 biler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Det gjør Honda e til den 126. mest nyregistrerte bilen i Norge i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer