Euro NCAP med nye sikkerhets-resultater

Denne bilen fikk NULL stjerner

De fleste bilene som nylig er kommet på markedet gjør det bra i Euro NCAPs nyeste kollisjonstester og sikkerhetsevaluering.

FADESE: Fiat bommer totalt med sin Grande Punto i kollisjonstesten. Selv med kriteriene som gjaldt før 2016 ville den antakelig ikke fått mer enn to stjerner (Klikk for video). Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unntak denne gangen er den nyeste generasjonen av den rimelige SUV-en fra Renaults datterselskap Dacia. Nye Dacia Duster får bare tre av fem mulige stjerner og heller ikke den nyeste små-SUV-en Stonic fra Kia får mer enn tre stjerner uten sikkerhetspakke, men den får full pott når den er utstyrt med dette, hvilket er tilfelle som standard i Norge.

Tre stjerner går også til MG ZS, en bil som uansett ikke selges i Norge. Dette er en nedtur for den kinesiske produsenten med røtter i Storbritannia - de klarte fire stjerner for seks år siden, da riktignok med et adskillig mindre strengt regime.

Mange med toppscore

Men denne runden med kollisjonstester, som selvsagt følger det nyeste, strenge regimet til Euro NCAP, har altså gitt overveiende positive resultater på de nye modellene. Hyundai Kona, Kia Stinger, BMW 6-serie GT og Jaguar F-Pace oppnår alle de maksimale fem stjerner.

Fiat Punto - null stjerner

EuroNCAP har denne gangen - for første gang - også foretatt evalueringer, etter dagens kriterier, av biler som fortsatt er i salg, men har vært på markedet i noen år og vært gjenstand for mer eller mindre omfattende oppgraderinger siden de ble lansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer