Toyota Mirai 2020

- Denne bilen renser bylufta

Første generasjon Toyota Mirai ble aldri en norsk suksess. Men nå har Toyota gjort noen vellykkede design-grep.

RIMELIG LUKSUS: Nye Mirai framstår som en stor luksusbil, men på grunn av null avgifter og moms, blir den rimelig sammenliknet med de fleste konkurrentene. Foto: Rune Korsvoll
RIMELIG LUKSUS: Nye Mirai framstår som en stor luksusbil, men på grunn av null avgifter og moms, blir den rimelig sammenliknet med de fleste konkurrentene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Luksusbilen Toyota Mirai er fri for avgifter i Norge, og nå skal den ta kampen opp mot tradisjonelle elbiler. Om bare ett år er den nye generasjonen klar for Norge.

Da Toyota lanserte sin første hydrogen-elektriske bil i 2014, var meningen at den skulle skille seg fra andre biler også i utseende. Og det har den gjort - til de grader, at få har latt seg friste til å kjøpe den.

Nå har Toyotas designavdeling gjort helomvending. Borte er bilen med de merkelige formene. Tilbake er en elegant sedan med kupéform. Dinside har sett og sittet i nye Mirai og snakket med sjefingeniør Yoshikazu Tanaka, under en førvisning i Tokyo. Denne bilen har definitivt mer enn et elegant utseende å by på.

Hydrogen-elektrisk

Mirai er en såkalt brenselcelle-bil, med en stor hydrogen-tank og en brenselcelle, hvor gassen omdannes til strøm som driver den elektriske motoren. Ut av «eksosanlegget» kommer det kun vann. Den har også et lite batteri som tar vare på bremseenergien.

Bilen er med andre ord en elbil, og derfor fritatt for både engangsavgift og moms i Norge. I tillegg kan hydrogenbiler fortsatt kjøre gratis i bommene, samtidig som de har fri tilgang til kollektivfeltene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer