VW ID.2

Denne blir billig

Dette er den nye, lille elbilen til Volkswagen. Den får en rekkevidde på 45 mil og får en pris som slår alle konkurrentene.

MEST FOR PENGENE: Dersom VW klarer å holde det de lover om at ID.2 får en rekkevidde på 45 mil og bare koster 250 000 kroner, blir dette bilen med klart lengst rekkevidde for pengene. Foto: VW
MEST FOR PENGENE: Dersom VW klarer å holde det de lover om at ID.2 får en rekkevidde på 45 mil og bare koster 250 000 kroner, blir dette bilen med klart lengst rekkevidde for pengene. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske nybilkunder kjøper dyrt. På toppen av bestselgerlistene finner vi stort sett større SUV-er til rundt en halv million kroner eller mer. Dette kan det bli endringer på når de store bilkonsernene nå lanserer mindre elbiler på rekke og rad.

Volkswagen viste nylig fram denne bilen med navnet ID.2. Navnet hentyder på at dette er en bil for alle. Og det kan den bli dersom VW-sjef Thomas Schäfer klarer å holde det han lover om at bilen skal koste under 25 000 euro. Med normale kronekurser, betyr det at bilen vil koste rundt 250 000 kroner i Norge.

Lang rekkevidde

ID.2, som temmelig sikkert kommer til å bli det endelige navnet på bilen når den kommer på markedet i 2025, er 4,05 meter lang. Det er omtrent samme størrelse som VW Polo. Likevel får den ifølge VW et bagasjerom på 450 liter, noe som er større enn i VW Golf.

Batteristørrelsen har Volkswagen ennå ikke avslørt, men derimot at bilen kommer til å få en rekkevidde på 45 mil. Det er på linje med flere av de større SUV-ene på den norske bestselgerlisten.

Mye forandret

Plassen og rekkevidden er nettopp det som har fått mange norske kjøpere til å snu seg vekk fra disse småbilene og velge større og dyrere. Nå kan dette endre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer