Mitsubishi med ny SUV: Eclipse Cross

Denne bør kunne slå an i Norge. Men det er en hake

Mitsubishi Outlander har vært en braksuksess her i landet. Her kommer lillebror - minus en viktig detalj... 

SLÅENDE FRONT: Den nye SUV-en fra Mitsubishi får mer markant design enn storebror Outlander. Derimot nevnes det ikke noe om noen ladbar versjon i denne omgang. Foto: Mitsubishi
SLÅENDE FRONT: Den nye SUV-en fra Mitsubishi får mer markant design enn storebror Outlander. Derimot nevnes det ikke noe om noen ladbar versjon i denne omgang. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Genève åpner om få dager. Der skal den nye Mitsubishi-modellen vises. Navnet Eclipse vil nok få kjennere til å stusse - det var nemlig navnet på noe så sjeldent som en sportsbil fra Mitsubishi for noen år siden.

Men nå introduseres Mitsubishi Eclipse Cross som en helt ny kompakt-SUV, som vi trodde skulle være etterfølgeren til den litt mer kompakte ASX. Men nei, ASX og Outlander fortsetter som før, og dette blir altså en tredje SUV i Mitsubishis modellrekke.

Eclipse Cross blir omtrent på størrelse med Nissan Qashqai - 440,5 centimeter lang, 180,5 centimeter bred og 168,5 centimeter høy, med en relativt lang akselavstand på 267 centimeter.

Lanseringen her er en del av en global strategi og den introduseres først i Europa mot slutten av 2017 og først deretter på hjemmemarkedet i Japan, videre i Nord-Amerika, Australia og andre markeder.

Overraskelsen

Designen kjenner vi igjen som en noe nedtonet utgave av konseptbilen Mitsubishi viste frem for to år siden. Den hadde det lite markedsvennlige navnet Concept XR-PHEV II. PHEV står, som vi vet for Plug-in Hybrid Electric Vehicle, noe Mitsubishi har hatt stor suksess med på den større SUV-en Outlander - takket være nettopp PHEV-versjonen den mest solgte SUV i Norge og nest mest solgte bilmodell totalt i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer