Første test av Peugeot 2008

Denne el-SUV-en blir en norsk favoritt

Det er bare én ting norske bilkjøpere liker bedre enn en elektrisk bil. Det er en elektrisk SUV. Nye Peugeot 2008 er begge deler, og vi har prøvekjørt.

BARSKERE: Andre generasjon Peugeot 2008 blir barskere i utseende og betydelig større enn dagens modell. Foto: Hamdi Ben Lagha
BARSKERE: Andre generasjon Peugeot 2008 blir barskere i utseende og betydelig større enn dagens modell. Foto: Hamdi Ben Lagha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kundene liker den høye sittestillingen, gode oversikten og lette innstigningen. I tillegg er den høye bakkeklaringen perfekt for norske vinterforhold.

Det er ikke rart at SUV-er selger som varmt hvetebrød. Derfor kommer andre generasjon Peugeot 2008 til å bli en favoritt blant norske bilkjøpere. En kompakt SUV, med elektrisk drivverk og en pris godt under 300.000 kroner, får ikke blitt feil.

Mer personlighet

Som første norske medium har vi kjørt bilen. Den kommer til Norge rundt årsskiftet, med bensinmotorer på 100, 130 eller 155 hester.

Det er disse vi foreløpig har fått kjøre under litt forskjellige forhold på en lukket bane utenfor Paris.

Den elektriske utgaven kommer i butikkene først i mars/april. Bilene er av såkalt før-serie, men gir likevel et godt inntrykk av hva vi kan vente oss.

Nye 2008 er helt annerledes enn dagens utgave. Utseendet taler egentlig for seg selv. Bilen ser litt tøffere ut, har fått mer personlighet og er som en mindre utgave av 3008. Den har vært en suksess i Norge, til tross for at den ikke har hatt noen form for elektrifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer