Lotus Evija

Denne elbilen har 2000 hester!

Den nye hyperbilen til Lotus gjør 0 til 300 km/t på ni sekunder - og kan i teorien fullades på ni minutter.

PROMO-VIDEO: Slik ser det ut når Lotus skal tiltrekke seg interesse rundt elbilen Evija. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske bilprodusenten Lotus kaster seg nå inn i hyperbilsirkuset og har lagd en reell konkurrent til Tesla Roadster.

Deres splitter nye Evija skal få ikke mindre enn 2000 hestekrefter og et dreiemoment 1700 Nm. Det betyr rakett-akselerasjon – bare på strøm.

«Den første»

Evija betyr «den første som eksisterer», og dette er også Lotus' første hyperbil. Det er også den første bilen fra merket med en elektrisk drivlinje.

Designen er inspirert av både flyindustrien, racerbiler - og naturen, skal vi tro designsjefen Russell Carr hos Lotus Cars.

– I løpet av den innledende designfasen brukte vi mange timer på å studere bilder av geologiske former – bergarter som hadde blitt hugget av naturen gjennom århundrene. Vi tror vi har fanget disse vakre, spennende og elementære linjene i Evija, sier han.

To lufttunneler gjennomhuller karosseriet på bakenden av bilen. Disse skal hjelpe med aerodynamikken slik at luftstrømmer presser bilen ned mot veien i høye hastigheter.

Slike såkalte Venturi-tunneler finnes blant annet på bilene som deltar i det berømte Le Mans-løpet. Flere lufttunneler langs bilens sider hjelper til med å kjøle ned batteriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer