Citroëns elbil-konsept til byen

Denne elbilen kan kjøres av 16-åringer uten lappen

Den er liten, den er kul og den er elektrisk. På Genève-utstillingen viser Citroën denne bybilen, som kan kjøres uten førerkort for bil.

LITEN ELEKTRISK: Ami 1 er en bybil som er beregnet på unge uten førerkort for bil. Det betyr trolig en toppfart på bare 45 km/t. Foto: Citroën
LITEN ELEKTRISK: Ami 1 er en bybil som er beregnet på unge uten førerkort for bil. Det betyr trolig en toppfart på bare 45 km/t. Foto: Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ungdommen i de store byene tar ikke førerkort lenger. Det er blitt alt for dyrt for de fleste. Derfor ser vi nå på helt nye måter de kan transportere seg selv på. Denne bilen vil passe inn i EU-reglene for moped-førerkort, sier Citroën-sjef Linda Jackson til Dinside.no. Vi treffer henne på Citroëns designsenter utenfor Paris, der vi får se noen av fabrikkens viktige nyheter som kommer de neste årene.

Kan leies en uke

En av nyhetene er denne bilen. Jackson er forresten forsiktig med å bruke ordet bil, for dette er noe mer enn en vanlig bil. Den er bare 2,5 meter lang, har to seter, en elektrisk motor og en batteripakke som skal gi en rekkevidde på rundt 150 kilometer Nøyaktig hvor langt vet vi ennå ikke.

Noen detaljer om bilen holder Citroën fortsatt for seg selv. Dessuten blir dette neppe en bil du kommer til å kjøpe. Meningen er at det skal plasseres ut i de store byene slik at du kan bestille den via mobiltelefonen. Lind Jackson er imidlertid klar på to ting: Den må være billig og den skal kunne kjøres uten vanlig førerkort.

- Må være billig

- Nøkkelen til at en slik bil skal bli en suksess, er først og fremst at den er billig å eie eller leie. Nøyaktig hvor billig kan jeg ikke si her og nå. Foreløpig er dette en konseptbil. Den må uansett være billigere enn vær billigste bil i dag (Citroën C1+ C-Zero til 150.000 kroner red anm). At du kan leie bilen for en time, fem timer, en dag eller en uke når behovet melder seg, vil gjøre dette mye billigere enn å eie sin egen bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer