Dacia Spring skal bli billigst i Europa

Denne elbilen skal bli rimeligst i Norge

Elbilen Dacia Spring har blitt priset i Frankrike. Og den er billig - veldig billig.

BILLIG: I Frankrike har Dacia Spring fått en prislapp på 125.000 kroner - inklusive moms. Foto: Dacia
BILLIG: I Frankrike har Dacia Spring fått en prislapp på 125.000 kroner - inklusive moms. Foto: Dacia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kommer ikke fra Tyskland. Den er ikke fra USA. Den er heller ikke fra Frankrike. Ei heller fra Storbritannia, Italia, Spania, Japan eller Sør-Korea … Faktisk kommer den heller ikke fra Kina.

Nei. Det som skal bli den billigste elbilen på markedet er fra Romania. Vi snakker om det mange kjenner som «billigmerket» Dacia.

Ekstremt rimelig

Å si at Dacia ikke er fra Frankrike er for så vidt en sannhet med modifikasjoner. Dacia eies nemlig av franske Renault. Og kanskje er det derfor baguette-landet er det første markedet som fransk-rumenerne i dag slapp prisene på sin første elbil, Dacia Spring.

Hele veien har Renault-konsernet vært klare på at den lille SUV-en skulle bli billigst i Europa. Og slik sett har det startet godt.

Ifølge bransjenettstedet Bilnorge koster nemlig Dacia Spring 12 403 euro - 125 000 norske kroner - etter fratrekk av franske insentiver (16 990 før avdrag), men inkludert moms (!).

Av elbiler på det norske markedet i dag er Mitsubishi i-Miev billigst, med en prislapp fra 164 200 kroner, med et bitte lite 16,4 kWt-batteri. Ellers finnes mopedbilen Renault Twizy Intens til 103 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer